Interiørtrenden: maksimalisme

Det interiør- og motebevisste publikummet på interiørmessa Maison-objet i Paris i januar fikk se det samme: trenden framover er overdådighet med mønster, farger, varme metaller og naturmaterialer.

Siw June Røsberg Tangen er medeier i butikken Interiørdesign Molde Farvehandel i Molde - en butikk med røtter tilbake til 1974. Ved siden av å tilby møbler, gardiner og interiørartikler til hjemmet, er boligstyling også en viktig tjeneste for bedriften.

Internasjonal messe

I slutten av januar var Røsberg Tangen og kollegaen Stine Solli Kaasen på Maison-objet i Paris. Dette er en messe som arrangeres to ganger i året i den franske hovedstaden og internasjonale motehovedstaden. I år hadde messa trukket til seg 85.825 unike besøkende, og ca. halvparten var internasjonale gjester fra 139 land. Det trendinteresserte publikummet kunne fråtse i utstillinger med nær 2.900 merkevarer!

Inspirasjon

Det var første gangen de to butikkinnehaverne var på Maison-objet, og de kom tilbake fulle av inntrykk.

- Når vi er på messe ønsker vi å se ting vi ikke har sett før, og det fikk vi virkelig her. Her var det ikke bare lyseblått og hvit eik, som vi ser mye på messer i Norge. Vi fikk mye inspirasjon, og vi gleder oss til å formidle trendene videre til våre kunder, sier boligstylist Røsberg Tangen.

Mindre typisk skandinavisk

I mange år har norske hjem vært dominert av stramme linjer, hvitt og beige. De siste årene har det skjedd en endring der det hvite har fått selskap av mer farge. I fjor pekte IFIs interiørpanel på fire scenarier for året vi er inne i: sofistikert eleganse, gladhipster, bohemglam og metrourban. Rustikke materialer har også beveget seg inn i trappemarkedet - Trapperingen kom med egen rustikk overflatebehandling i fjor. Dette er en utvikling som fortsetter framover, skal vi tro stemningen på messa i Paris. 

Maksimalisme

- Skandinavisk design har hatt solid fotfeste i mange år. Nå utfordres denne stilen. Det blir mer organiske og myke former, og kraftigere fargebruk. Det brente, varme og gyldne er skikkelig «hot». Det samme er klare, skarpe farger, sier Røsberg Tangen som understreker at det er mye som er «lov». 

- Det er umulig å oppsummere interiørtrenden for 2017 med ett ord, men det nærmeste er kanskje overdådighet. Framover blir det mye brent og afrikainspirert, og alt er «mye» i forhold til slik det har vært en del år. Minimalisme er det lite av.

Naturlige materialer er trendy

Røsberg Tangen sier det vil bli mer utstrakt bruk av naturlige materialer framover.

- Naturmaterialer er trendy, og nå skal det f. eks være naturlige overflater på treet. I Paris så vi mye naturlig eik. Men naturlig er mer enn rustikt tre -  vi ser et større mangfold i bruken av materialer - med både stein og andre mineraler. Og på metallfronten, er messing fortsatt et godt valg. Når det gjelder materialbruken kan det se ut som om verden er ferdig med bruk og kast. Dette gjelder også de produktene vi fører i vår butikk, så vi er glade for at det er mer trendy å kjøpe ting som varer, sier Røsberg Tangen. 

Mye mønster

Trenden med inspirasjon fra naturen, gir seg også utslag når det gjelder mønster. 

- Vi får se mye dyremønster som sebra og gepard. Det samme med palmemønster, blomster og fjær. Det skal være mye, stort og frodig, sier boligstylisten.

Trapperingen Molde Farvehandel V2 940X410Px Feb2017